30 Haziran 2009 Salı

Kalbimden döküledursun bir iki sözcük


Efendim azcık acılıyız bu günlerde.. Çocukluğumun evde dinlediğim ilk albümünün sanatçısını kaybettik. Dünya starı tabi.. O kadar giydirememişiz ki ölümü üzerine herkes bir üzüntü yaşadı tabi.

Bu girişi yapmak lazımdı ve yaptık... Bir iki parçasında anılarımızı yaşadığımız ve unutamadığımız anlarda bize o anı yaşatan bir değeri andıktan sonra gelelim bugün için ayırdığımız konuya.

Uzun zamandır yazamıyoruz sayfamızdan ama bundan sonra bir sıklıkla okurlarımıza dönmek niyetindeyiz. Yaptığımız planlarda haftada 3-4 yazı yazmak istiyoruz. Bunu da belirttikten sonra;

Efendim, birkaç sırtı pek aslan giyimli arkadaş düşünüp taşınmışlar ve ilk ve orta öğretimde kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirmeye.

Tek eksik noktamız ilk ve orta öğretim kurumlarında kıyafet değişikliği olmuş eğitimde ki öncelik ona verilmiş bizce(!)

Eksikler gördüm!

Tek ihtiyacımız olan kılık kıyafet değişikliği...

Kafalar değişmeli!

Yapılacak düzenlemenin temel sebebi çocukların kendilerini daha özgür hissetmesi aralarındaki farkları ortaya koyabilmesi ve okul kıyafetinin getirdiği kısıtlayıcılıktan kurtularak kendilerini derslerde daha rahat hissetmeleri...

Eğitimde kıyafet belirleyici bir durum ise bizler bu güne kadar nasıl okuduk? Bu ülkenin bu sistemde yetişmiş binlerce genci aynı kılık kıyafet yonetmeliginden geçmedi mi?

Artık eğitimde su üstüne yazı yazmaktan vazgeçerek kalıcı bilimsel yatırımlar yapmamız lazım.

Öncelikle;

İnsanların hayatını sınav sisteminden ibaret görmemek ve çeşitli alanlara yatkın gençlerin doğru yönde yetiştirilmesi lazım.

Onlarca Nurcan Taylan yüzlerce Hidayet Türkoğlu binlerce Tugay Kerimoğlu bizim içimizde mevcut fakat biz onları sınavla yetiştiriyoruz. 70 milyonluk ülkeden bir iki kişinin başarılı olması sistemin sorgulanması gerektiğinin bir ispatıdır.

Bizim daha her ilde doğru düzgün bir spor lisemiz yok ama istek çok. Altyapısı iyi olmayan bir takımın üst yapısından ne beklersiniz ki. Bizim takımımız alt yapısız başarısız oluyor bir de alt yapımız olsa altın madalya bizim için değerini kaybedecek.

Her alanda kalifye olabilmek için o yönde eğitim vermemiz lazım. Şimdi kıyafetleri buyrun değiştirin!!!
Sarhoş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder